Баскетболният тим на Икономическия университет във Ваарна спря фантастичната серия на

...
Баскетболният тим на Икономическия университет във Ваарна спря фантастичната серия на
Коментари Харесай

ИУ-Варна върна интригата в А група

Баскетболният отбор на Икономическия университет във Ваарна спря фантастичната серия на БУБА от 20 победи и нанесе първо проваляне на столичани след 85:81.

Така интригата за шампионската купа остава жива най-малко още един кръг. Ако ИУ победи Атлетик като посетител след седмица, ще се изравни с 8 победи и 1 загуба с БУБА, кръг преди края на сезона в Първа шестица на " А " група. Това прави успеха на БУБА като посетител на Берое-2 във финалния кръг наложителна.

Ако завършат при равни победи и загуби, БУБА ще заеме първото място, защото в директните дуели има по-добра точкова разлика.

Мачът във Варна предстоящо се реши в самия край, когато ИУ сграбчи успеха.

БУБА потегли мощно и поведе с 8 доникъде на първата част, само че по-късно ИУ се стегна и направи поврат до края на четвъртината, с цел да дръпне от своя страна със 6.

Страхотен старт имаха Николай Николов и Иван Алипиев, които за пет минути означиха 10 и 11 точки респективно, за ИУ и БУБА.

След като поведе след една част с 25:22, във втората ИУ съумя да се откъсне с цели 10 точки напред, след серия от 7:0. Евгени Хаджирусев обаче взе нещата в свои ръце за гостите съкрати дистанцията до почивката единствено до три точки - 46:43. Третата част вървеше панер за панер без някой да успее да вземе преднина. Така се развиваха нещата и в последната четвърт, като две минути преди края резултатът още веднъж бе еднакъв - 78:78. Милчо Борисов имаше съдбоносен панер и фаул с 44 секунди на таблото за четири точки в интерес на ИУ, а БУБА пропусна два шута от тройката в тези финални моменти. С оставащи 9 секунди два наказателни удара на Деян Карамфилов и неточност в нахлуване на ИУ дадоха финален късмет на БУБА, само че Евгени Хаджирусев не съумя да откри продължение на офанзивата, а реферите не почетоха настояването му за фаул против него. Антон Диков от наказателната линия подпечата триумфа на ИУ.

Фантастичен мач за ИУ изигра Николай Николов с 25 точки и 8 битки, Николай Грозев добави 18 точки и 8 битки.

БУБА загуби битката под коша, а от пейката пристигнаха единствено 8 точки. Александър Милов приключи с 27 точки и 13 битки, а Иван Алипиев с 21 точки и 10 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР